Марципанът e сладкиш, направен от смлени бадеми и захар - 

...
Марципанът e сладкиш, направен от смлени бадеми и захар - 
Коментари Харесай

Полезен ли е марципанът?

Марципанът e сладкиш, изработен от смлени бадеми и захар -  има характерен усет, тъй че човек или му е голям почитател, или въобще не го харесва. За феновете на марципана има положителни вести – като всяко сладко, несъмнено, че е повече нездравословен, в сравнение с потребен, само че въпреки всичко има няколко положителни неща, които можем да кажем за него:

1. Марципанът съдържа доста количество бадеми , които са цялостни с потребни хранителни субстанции като здравословни мазнини, протеини, фибри, витамини (като витамин Е и витамини от група В) и минерали (като магнезий, калий и калций). Бадемите са богати и на антиоксиданти, които имат разнообразни изгоди за здравето.

2. Повишаване на силата. Марципанът е с високо наличие на калории и въглехидрати, което обезпечава бърз енергиен заряд. Това пък от своя страна може да бъде от изгода за тези, които се нуждаят от неотложен източник на сила, като спортисти или хора, които се занимават с физически натоварващи действия.

3. Универсалност. Този неудържим десерт може елементарно да се оформя в разнообразни декоративни дизайни или да се употребява като заряд в десерти. Затова е обичана съставна част на редица кулинари. Универсалността му разрешава креативен презентации и прибавя усет и текстура към необятен набор от печени произведения.

4. Сладки стремежи. Марципанът има естествено сладостен усет, което го прави удовлетворяващо лакомство за феновете на сладкото. Консумацията на малко парче марципан може да помогне за ограничение на желанието за сладки закуски и десерти.

5. Безглутенов вид. Този необикновен сладкиш нормално се създава без съставки, съдържащи глутен, което значи, че може да се употребява от хора, спазващи безглутенова диета.

Като всяка друга храна (особено сладкишите) е значимо да се употребява рационално и лимитирано, тъй като каквито и потребни съставки да има, вредите са доста повече от изгодите. Не се хващайте за бадемите. Ако желаете бадеми, яжте ядки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР